Essen

Watermolenstraat 23

€ 495.000

Te koop - 2910TK.0831

€ 495.000

Te koop - 2910TK.0831

Deze verrassend ruime gezinswoning is gelegen op een centrale locatie te Essen-Centrum in een verkeersarme straat, op een onderhoudsvriendelijk perceel van 484m² en in de nabijheid van winkels, scholen en verschillende uitvalswegen. Indeling: inkomhal met gastentoilet, bureau annex hobbykamer, lichtrijke leefruimte, open keuken, praktische opbergplaats en een 3-delige garage. De eerste verdieping omvat een moderne badkamer en vier slaapkamers, waarvan één momenteel dienst doet als dressing. De bovenste verdieping bestaat uit nog twee slaapkamers en de Cv-ruimte. EPC A

INDELING:

GELIJKVLOERS:
De woning wordt betreden via een aparte inkomhal met vestiaireruimte op hedendaagse tegelvloer. Ook bevindt zich hier een gastentoilet met raam en een handenwasser en een handig meubeltje. Links van de inkomhal bevindt zich een bureauruimte (14,5m²) op laminaatvloer, ideaal als studeerruimte, hobbykamer, werkplek of gelijkvloerse slaapkamer.          
De leefruimte (ca. 60m²) bestaat uit een ruime zithoek met een houtkachel en een eetplaats. Deze wordt via de inkomhal bereikt door een glazen pivoterende deur. Vanwege de grote raam aan de zijkant en de twee grote schuiframen van de achtergevel is er veel natuurlijke lichtinval alsook rechtstreeks contact met het terras en de achtertuin.
De open keuken is o.a. voorzien van een vaatwasser, een kookplaat op gas met 5 pitten, een powerport, een ontbijthoek en een combi-microgolfoven. Naast de keuken bevindt zich een enorm praktische bergplaats.
De 3-delige inpandige garage (43m²!) heeft drie toegangen, namelijk via de keuken, via de buitendeur van de achtertuin en via de automatische sectionaalpoort. Hier bevindt zich tevens de gelijkvloerse douchekamer, alsook de voorzieningen wasmachine/droogkast, een uitgietbak en veel opbergruimte.

EERSTE VERDIEPING:
De eerste verdieping wordt bereikt via een mooie houten trap en met een balustrade vervaardigd uit inox. De ruime nachthal in T-vorm is voorzien van een verzorgde laminaat en van handige ingemaakte kasten.
Op deze verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers (15m², 14m², 13,5m² en 12,5m²), allen op laminaat en voorzien van radiatoren, rolluiken en vliegenramen. Eén kamer doet momenteel dienst als dressing met ingemaakte kledijkasten en handig tablet.
De in het midden gelegen en moderne badkamer is volledig betegeld en uitgerust van een ligbad, een toilet, een dubbele douche, een dubbele lavabo met bijhorend wandmeubels/spiegelkast en inbouwspots.

TWEEDE VERDIEPING:
De bovenste verdieping bestaat uit een open nachthal op doorlopende laminaat en met lichtrijk dakraam, twee slaapkamers (16m² en 12,5m² - rolluiken) en een opbergkamer met de technische installaties. De opbergzolder onder het dak wordt bereikt via een vlizotrap vanuit de laatste slaapkamer.

TUIN:
De achtertuin is volledig omheind, vergt weinig onderhoud, heeft een groen uitzicht en biedt veel privacy. Er is tevens de aanwezigheid van een terras (stopcontact, waterkraan), een handig tuinhuis en een stenen pizza-oven. De oprit is verzorgd beklinkerd en biedt plaats aan verschillende auto’s.

BIJZONDERHEDEN:
 * Volledige kruipruimte onder de woning,
 * Elektriciteit is conform gekeurd in 2023,
 * Uitmuntend EPC-rapport (A-label - score 72),
 * 18 zonnepanelen - Thuisbatterij (totaal vermogen van 10,55 kWh) - Laadpaal voor elektrische auto's,
 * Ventilatiesysteem aanwezig,
 * Nieuwe Cv-ketel op aardgas 2021,
 * Vloerverwarming op de gelijkvloers, radiatoren op de boven verdiepingen,
 * Alle raampartijen voorzien van rolluiken en vliegenramen,
 * ENERGIEZUINIG - RUIM - LICHTRIJK - INSTAPKLAAR - CENTRALE LOCATIE!

Kenmerken

Bewoonbare opp.298m²

Grond opp.484m²

Half open bebouwingJA

TuinJA

Slaapkamers6

Badkamers2

Aantal garages1

Bouwjaar2009

Breedte aan straatkant11m

Slaapkamer 115m2

Slaapkamer 214m2

Slaapkamer 313.5m2

Slaapkamer 412.5m2

Slaapkamer 516m2

Winkels250m

Scholen500m

Openbaar vervoer100m

Onder BTW stelselNEE

ServitudeNEE

VonnissenNEE

BouwvergunningJA

VerkavelingvergunningJA

Bestemming gebouw - typeprivé - eengezins

Woonkamer59m2

Keuken8m2

Type verwarminggas cv

Type dubbele beglazingthermische en akoestische onderbreking

Kadastraal inkomen (€) - bedrag1766

VoorkooprechtNEE

Terrein - bestemmingwoongebied

RegenwaterputJA

Elektriciteitskeuring beschikbaarja, conform

ZolderJA

DagvaardingNEE

EPC-klasseA

EPC (Kwh/m²/j)72

O-Peilniet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

EPC unieke code2216168

EPC datum04/04/2024

G-scoreA

P-scoreA

Terug naar overzicht