Te koop: herenhuis te Essen-Centrum - Nieuwstraat 97

2910TK.0534
€ 460.000
Te koop: herenhuis te Essen-Centrum - Nieuwstraat 97
Deel dit pand >


Zeer aangename en verrassend ruime herenwoning op een aangename locatie in het centrum van Essen. De woning bestaat uit een centrale inkomhal met aansluitend een zeer aangename woonkamer met twee haarden. Langs de andere kant van deze hal vindt u de ingerichte keuken met aansluitend een aangename eetplaats. Ook deze keuken is voorzien van hoge plafonds. Via de keuken kan u doorlopen naar de achter inkom vanwaar u toegang heeft tot de inpandige garage, de wasplaats en het gastentoilet. Op de eerste verdieping vindt u 4 ruime slaapkamers (master bedroom 19m² en 3 slpk van elks 15m²) en een 5e, kleinere kamer van 8,5 m² en een berging. De badkamer is 12 m² en voorzien van een ligbad een douche en twee wastafels. Ook op deze verdieping is er een afzonderlijk toilet aanwezig . Via een vaste trap heeft u toegang tot de ruime zolder van bijna 78 m². Ideaal voor opslag maar mogelijk kook mee in te richten met extra woonruimte.
De woning geniet van een aangename en zeer rustige tuin. Hier vindt u een gezellig overdekt terras. Achteraan de tuin is er een stuk afgemaakt waar u een verwarmd buitenzwembad met bijhorende ingericht poolhouse terugvindt. Door de omliggende beplanting heeft u ontzettend veel privacy aan het zwembad.
Er is de mogelijkheid om voor € 60.000 een aanpalend perceel grond met daarop een groot magazijn bij aan te kopen. Het magazijn heeft een oppervlakte van 148 m² (18*8,2) en wordt momenteel gebruikt als garage, atelier en stockageruimte.
Ideale woning voor liefhebbers van charmant en authentiek wonen.


BESCHRIJVING

GELIJKVLOERS
U betreedt deze charmante woning via de centrale hal welke door gans de woning loopt. Rechts van de hal vind tu de fijne woonkamer, voorzien van een mooie parketvloer en onderverdeeld in een eetplaats en een zithoek, beide voorzien van een schouw en de zithoek met een kachel. In het leefgedeelte vinden we veel authentieke en charmante elementen terug. Langs de andere kant van deze hal vindt u de ingerichte keuken met aansluitend een aangename eetplaats. De keuken bestaat uit kasten met aanrecht, een dubbele gootsteen een 4 pits fornuis, oven dampkap, ijskast en een vaatwasser. De keuken is verder voorzien van een grote eetplaats zodat de kok steeds bij zijn gasten kan verblijven! Via de keuken kan u doorlopen naar de achter inkom vanwaar u toegang heeft tot de inpandige garage, de wasplaats en het gastentoilet. De garage wordt momenteel gebruikt als een grote berging en heeft een oppervlakte van 12,5 m².

VERDIEPING
Op de verdieping vindt u vijf slaapkamers. De grootste heeft een oppervlakte van 18, 5 m² , 3 anderen zijn alle maal 14,7 m² en de kleinste kamer is 9,5 m². De badkamer is 12 m² en voorzien van een ligbad, een douche en twee wastafels. Ook op deze verdieping is er een afzonderlijk toilet aanwezig

2e VERDIEPING
De tweede verdieping is toegankelijk via een vaste trap. Wanneer u hier bovenkomt vindt u één grote zolderruimte. Mits het isoleren van het dak kan hier perfect nog extra leefruimte gecreëerd worden. Momenteel is de houten roostering van de vloer geïsoleerd.

BIJZONDERHEDEN
• Zeer aangename tuin met gezellig overdekt terras aanpalend aan de woning
• Er is een verwarmd zwembad aanwezig mij bijhorend poolhouse, uitgerust met comfortabele douche, sauna, een keukenblok en ontspanningsruimte
• Zeer charmante woning met veel parket, mooie ruimtes, leuke details in de afwerking,…
• Op het gelijkvloers is er een mooie plafondhoogte van 3,4 meter
• Mogelijkheid om een aangrenzend perceel grond (708 m²) met een groot magazijn op (ca. 150 m²) mee aan te kopen voor € 60.000 (KI :€339)
• Zeer veel privacy in de tuin

algemeen
Oppervlakte738m²
Gesloten bebouwing
Beschikbaarin onderling overleg
Aantal kamers5
Aantal terrassen1
Aantal garages1
Aantal badkamers1
financiële aspecten
kadaster767
servitudeNee
kadastraal inkomen (€)€ 738
dagvaardingNee
dagvaardinggeen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
bouwvergunningNee
terreinwoongebied
voorkooprechtNee
verkavelingvergunningNee
vonnissenNee
buitenkant gebouw
bouwjaar1910
oriëntatie van het gebouw west
oriëntatie van het gebouw oost
oriëntatie van het terreinwest
terras2
terras 1west
garage1
parking binnenJa
parking binnen1
parking buitenNee
binnenkant gebouw
toiletten2
woonkamer31m²
bestemming gebouwprivé - eengezins
keuken31m²
keukenVS geïnstalleerd
slaapkamer 119m²
slaapkamer 215m²
slaapkamer 315m²
slaapkamer 415m²
slaapkamer 59m²
badkamer(s)douche en ligbad
zolderJa
EPCEnergiescore (kwh/m²/j) 249
EPCunieke code 0002169181
elektriciteitskeuringJa
waterJa
gasJa
kabeltelevisieJa
dubbele beglazingakoestische onderbreking
schrijnwerkerijhout
verwarmingindividueel
verwarminggas cv
rioleringJa
elektriciteitJa
terrein en/of omgeving
O-peilniet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
zwembadJa
bijgebouwJa
bereikbaarheid
buurtcentraal
omgeving - winkels200m
omgeving - winkelsJa
omgeving - scholenJa
omgeving - openbaar vervoerJa

Nieuwstraat 4b - 2910 Essen-Centrum (B)
Tel : +32(0)3 283 00 10
info@neysimmo.com - Openingsuren - Contact
BIV Nr. 505900
Ond. Nr. BE 0806.838.278
Privacy & Cookie verklaring