ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Essen

Beliestraat 33

€ 385.000

Te koop - 2910TK.0260

€ 385.000

Te koop - 2910TK.0260

Zuidgeoriënteerd perceel bouwgrond van 1.429m² op een zeer leuke locatie pal in het centrum van Essen. Achteraan het perceel staat sinds 2009 een ruim bijgebouw, van de straatkant bereikbaar via een verzorgde oprit. In november 2021 werd er een bouwvergunning verkregen voor het oprichten van een nieuwe eengezinswoning. Bevalt het ontwerp je, dan kan je na de akte direct beginnen bouwen!!! Voor meer info over het perceel en inzage in het bouwplan, contacteer ons!

Zeer mooi perceel bouwgrond, ideaal voor het oprichten van een mooie villa. Het perceel bevindt zich pal het centrum van Essen en heeft een oppervlakte van 1.412m². Op wandelafstand vind je onder andere het gemeentehuis van Essen, banken, verzekeringskantoor, verschillende winkels en horecazaken, school… Uw toekomstige woning heeft alvast een zuidgeoriënteerde tuin welke momenteel al grotendeels omheind is. Achteraan het perceel vindt u ook alvast een ruim bijgebouw (bruto 113m²) waar u tijdens het bouwen van uw woning tijdelijk kan wonen. Officieel is gebouw achteraan een garage met carport en berging, officieus werd het ingericht als tijdelijke woning en voorzien van alle comfort. Zo is het gebouw voorzien van een achterinkom met een CV installatie en een aansluiting voor was- en droogautomaat. Van hieruit loop je door naar de woonkamer met aansluitend een volledig ingerichte keuken en vind je een afzonderlijk toilet. Via een inox trap met houten treden heb je toegang tot de eerste verdieping waar je een comfortabele ingerichte badkamer vindt en een ruime slaapkamer. Het bijgebouw is van de straatkant bereikbaar via een mooi aangelegde oprit.

Het perceel bevindt zich niet in een goedgekeurde verkaveling, een goedgekeurd bijzonder BPA of een ruimtelijk uitvoeringsplan. Exacte bouwvoorschriften liggen dus niet vast. De gemeente Essen oordeelt dat de nieuw op te richten woning moet voldoen aan de alle normen van “goed ruimtelijke ordening”. Hierbij kunnen we meestal vasthouden aan een paar basisprincipes zoals 3 meter afstand houden van de perceelsgrenzen, niet dieper bouwen dan 17 meter op de gelijkvloerse verdieping. Qua hoogte zal je rekening moeten houden met maximaal 2 bouwlagen en een dakverdieping. Volgens het gewesplan is de zone bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf (voor zover dit niet specief verwezen wordt naar KMO zone) en toeristische voorzieningen. Deze bedrijven en voorzieningen worden enkel toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving.

Er werd in november 2021 een bouwvergunning afgeleverd voor het oprichten van een nieuwbouwwoning. Kan jij je als koper volledig vinden in de aangevraagde vergunning dan kan je direct na de akte beginnen bouwen!!!

Mits herfunctionering van de achterbouw zou zorgwonen op dit perceel perfect tot de mogelijkheden behoren.

Voor meer speciefieke vragen of een bezoek ter plaatsen kan je ons bereiken via de gekende manieren.

Kenmerken

Grond opp.1429m²

winkels450m

scholen600m

servitudeNEE

vonnissenNEE

rioleringJA

electriciteitJA

bouwvergunningJA

verkavelingvergunningJA

bodemattestJA

bestemming gebouw - typeprivé - eengezins

kadaster - opp. (ha/a/ca)1429

kadastraal inkomen (€) - bedrag811

voorkooprechtNEE

terrein - bestemmingwoongebied

waterJA

winkels in de buurt JA

scholen in de buurt JA

openbaar vervoer in de buurt JA

dagvaardingNEE

O-Peilniet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Terug naar overzicht