Te koop: huis te Essen-Centrum - Essendonk 44

2910TK.0527
€ 649.000
Te koop: huis te Essen-Centrum - Essendonk 44
Deel dit pand >


Moderne en ruime villa, met 447 m² bruikbare vloeroppervlakte, gelegen in het centrum van Essen op een perceel van 1132 m². Deze villa met doordachte architectuur en veel oog voor natuurlijke lichtinval werd opgericht begin jaren ’90 en was toen al vrij uniek in zijn stijl. U betreedt de villa via de centrale inkom- traphal waar u tevens het gastentoilet en een vestiaire vindt. Loopt u rechtdoor in deze hal dan betreedt u gelijk het prachtige leefgedeelte vanwaar u een mooi uitzicht heeft op het ruime terras en de aangename tuin. Het leefgedeelte is open ingericht en voorzien van grote ramen, allen voorzien van elektrische screens. De volledig ingerichte keuken bevindt zich mee in het leefgedeelte en is voorzien van alle modern comfort. Naast de keuken vindt u een handige berging. De hoofdslaapkamer bevindt zich op het gelijkvloers zodat van hieruit ook een zeer aangenaam contact heeft met de tuin. Vanuit de slaapkamer heeft u rechtstreeks toegang tot de luxueuze badkamer voorzien van een ligbad, meubel met dubbele wastafel, een douche, toilet en bidet. Naast deze badkamer vindt u de wasplaats. Op de eerste verdieping vindt u nog drie ruime slaapkamers, waarvan één momenteel is ingericht als inloopkast. Een tweede, volledig ingerichte badkamer en een afzonderlijk toilet ontbreken op deze verdieping natuurlijk ook niet. Verder vindt u nog een aantal ingemaakte kasten op de centrale hal. Verder werd de volledige villa onderkelderd. Een deel van deze kelderverdieping is in gebruik als garage waar gemakkelijk twee wagens kunnen staan. Het andere gedeelte is ingericht als hobbyruimte en voorzien van een bar, verlichting en een ventilatiesysteem. De tuin is volledig aangelegd en voorzien van een zeer ruim terras en een buitenzwembad.


BESCHRIJVING

GELIJKVLOERS

U betreedt de villa via de centrale inkom- traphal waar u tevens het gastentoilet en een vestiaire vindt. Loopt u rechtdoor in deze hal dan betreedt u gelijk het prachtige leefgedeelte vanwaar u een mooi uitzicht heeft op het ruime terras en de aangename tuin. Het leefgedeelte van … m² is open ingericht en voorzien van grote ramen, allen voorzien van elektrische screens. Er is ruimte genoeg voor om deze aangename woonkamer in te richten met een eetplaats en zithoek. In de hoek van de woonkamer is er een mooie haard voorzien. De volledig ingerichte keuken bevindt zich mee in het leefgedeelte en is voorzien van alle modern comfort. De keuken bestaat uit kasten met aanrecht, een vaste tafel in natuursteen, een inductie kookplaat met dampkap, een vaatwasser, oven, dubbele gootsteen met vergruizer en een ingebouwde friteuse.  Naast de keuken vindt u een handige berging, ideaal voor de opslag van uw proviand. De hoofdslaapkamer bevindt zich op het gelijkvloers en is voorzien van elektrische rolluiken. Door de ligging op hete gelijkvloers geniet u ook op deze kamer van het aangename uitzicht op de tuin. Vanuit de slaapkamer heeft u rechtstreeks toegang tot de luxueuze badkamer voorzien van een ligbad (massage bad), meubel met dubbele wastafel, een toilet en bidet. Naast deze badkamer vindt u de wasplaats.

VERDIEPING

Via de traphal heeft u toegang naar de eerste verdieping. Hier vindt u een centrale nachthal die grotendeels uit glas bestaat. Deze grote glaspartij, die over de twee verdiepingen loopt, zorgt voor een zeer veel lichtinval in de woonkamer. Vanuit deze hal heeft ut toegang tot de drie slaapkamers. De grootste slaapkamer heeft rechtstreeks toegang tot het dakterras en heeft een oppervlakte van 18 m². De tweede kamer heeft ook een oppervlakte van 18 m². De derde kamer (15 m²) is momenteel ingericht als inloopkast en is voorzien van een op maat gemaakt meubel met wastafel. Verder vindt u een  tweede, volledig ingerichte badkamer. Deze is voorzien van een meubel met dubbele wastafel, een ligbad en een inloopdouche. Een afzonderlijk toilet ontbreekt natuurlijk ook niet op deze verdieping. Verder vindt u nog een aantal ingemaakte kasten op de centrale hal.

KELDERVERDIEPING

De volledig villa is voorzien van een kelderverdieping. Een deel van deze kelderverdieping is in gebruik als garage waar gemakkelijk twee wagens kunnen staan. Via een hellend vlak is het gemakkelijk op in – en uit te rijden. Het andere gedeelte is ingericht als hobbyruimte en voorzien van een bar, verlichting en een ventilatiesysteem. Ook in de kelder werd een kleine lichtstraat voorzien zodat u hier ook kan genieten van natuurlijke lichtinval. Door dit natuurlijk licht kan deze ruimte perfect gebruikt worden als kantoor, speelruimte, hobbykamer,…

De tuin is volledig aangelegd en voorzien van een zeer ruim terras met een haard. Het terras kan deels overdekte worden door een grote zonneluifel, bijna over de volledige breedte van de achtergevel. Er is een verwarmd buitenzwembad aanwezig van 10m op 5m en een diepte van 1.5m. In de tuin staan een paar prachtige palmbomen. In de voortuin zijn een paar autostaanplaatsen voorzien.

BIJZONDERHEDEN

  • Prachtige, moderne woning, voorloper van moderne architectuur hier in de regio.
  • Mooi aangelegde tuin voorzien van enkele palmbomen en een buitenzwembad
  • Prachtig leefgedeelte met zeer aangename lichtinval
  • Fantastisch terras
  • Zeer veel ramen zijn voorzien van elektrische screen of rolluiken
  • Zeer degelijk schrijnwerk in aluminium met driedubbel gelaagd veiligheidsglas
  • Volledige kelderverdieping onder de woning ingericht als polyvalente hobbykamer en garage
  • 137 m² ramen zorgen voor de nodige natuurlijke lichtinval
  • 447 m² bruikbare vloeroppervlakte


algemeen
Oppervlakte1132m²
Bewoonbaar447m²
Open bebouwing
Beschikbaarvanaf akte
Aantal kamers4
Aantal terrassen1
Aantal garages1
Aantal parkings1
Aantal badkamers2
financiële aspecten
dagvaardinggeen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
dagvaardingNee
bouwvergunningJa
terreinwoongebied
voorkooprechtNee
verkavelingvergunningJa
vonnissenNee
buitenkant gebouw
gevelbreedte18
terras1
terras 180m²
terras 1zuid
terras 280m²
garage1
parking binnenJa
parking binnen2
parking buitenJa
parking buiten4
4,4752472
51,4684091
binnenkant gebouw
toiletten3
woonkamer69m²
open haardJa
keuken13m²
keukenVS volledig geïnstalleerd
slaapkamer 123m²
slaapkamer 218m²
slaapkamer 318m²
slaapkamer 415m²
badkamer(s)alle comfort
douchekamers1
kelderJa
wasplaatsJa
EPCEnergiescore (kwh/m²/j) 342
EPCunieke code 0002153146
elektriciteitskeuringJa
waterJa
alarmJa
gepantserde deurJa
kabeltelevisieJa
dubbele beglazingthermische en akoestische onderbreking
schrijnwerkerijaluminium
verwarmingvloerverwarming
verwarmingindividueel
luikenJa
telefooncentraleJa
telefoonbekabelingJa
elektriciteitJa
terrein en/of omgeving
breedte aan straatkant24
O-peilniet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
zwembadJa

Nieuwstraat 4b - 2910 Essen-Centrum (B)
Tel : +32(0)3 283 00 10
info@neysimmo.com - Openingsuren - Contact
BIV Nr. 505900
Ond. Nr. BE 0806.838.278
Privacy & Cookie verklaring