Te koop: buitengewoon huis te Essen-Centrum - Stationsstraat 197

2910TK.0574
€ 549.000
Te koop: buitengewoon huis te Essen-Centrum - Stationsstraat 197
Deel dit pand >


Deze verrassende woning met bijhorende kantoorruimte / atelier is een absoluut pareltje op de Essense vastgoedmarkt. Van de woon- en werkplek van architectenbureau “Studio Noord” valt ook niets anders te verwachten. De voor- en zijgevel oogt gesloten doch vindt u een zeer aangename openheid in dit pand. Licht, lucht en ruimte staan centraal in dit unieke en doordachte renovatieproject. Ideale woning voor mensen die veel ruimte zoeken, zelfstandige met kantoor aan huis, zeer grote gezinnen,... Laat u verrassen tijdens een bezoek ter plaatse.


BESCHRIJVING

GELIJKVLOERS WONING
Deze totaal gerenoveerde woning wordt betreden via de centrale inkom- traphal vanwaar u toegang heeft naar de gezellige woonkamer of kan doorlopen naar de aangename leefkeuken. De woonkamer, ingericht met zithoek en een open speelruimte, is afgewerkt met een verzorgde parketvloer welke in visgraadmotief werd geplaatst. U vindt hier een aansluiting voor het plaatsen van een gaskachel. De leefkeuken is een absoluut stukje vakmanschap. Centraal vindt u een ter plaatse gegoten, betonnen meubel voorzien van een groot werkblad en een vaste tafel. In het aanrecht vindt u een 5 pits gaskookplaat met bijhorende dampkap. Tegenover dit centrale meubel vindt u onderkasten met een strak aanrecht in Hi-Macs voorzien van wastafel met verlek, een vaatwasser, oven,… Verder in de keuken vindt u een centraal kastenblok met handige vestiairekast, een schoenenkast, proviandkast,… Achter deze kastenblok vindt u het gastentoilet. De keuken is voorzien van grote ramen waardoor natuurlijke lichtinval gegarandeerd is.

VERDIEPING WONING
Via de prachtig gezandstraalde trap komt u uit op de centrale nachthal. Wanneer u rechtdoor loopt komt u in een prachtige badkamer. Deze is voorzien van een op maat gemaakt meubel met wastafel en onderkasten. Ook hier is het blad uitgevoerd in Hi-Macs! Verder vindt u hier een toilet, een inloopdouche en een prachtig vrijstaand bad. De badkamer werd bij de renovatie volledig nieuw opgericht en werd daardoor voorzien van een uniek gevel in glas. De ruime hoofdslaapkamer (17 m²) bevindt zich langs de voorzijde van de woning. Naast deze kamer vindt u een handige, ingerichte dressing. De eerste kinderkamer ontbreekt natuurlijk ook niet op deze verdieping. De slaapkamers- en nachthalvloer werd voorzien van een volledig vernieuwde “planché-vloer”.

TWEEDE VERDIEPING WONING
Via een vast Z-trap in beuk heeft u toegang tot de nieuw opgerichte tweede verdieping. Deze trap werd voorzien van enkele ingebouwde schuiven en indirecte verlichting. Boven komt u op een overloop vanwaar u langs de linker zijde toegang heeft de derde slaapkamer. Rechts van de trap vindt u een open ruimte die, indien gewenst, vrij eenvoudig kan ingericht worden met een vierde slaapkamer. De zijgevel werd uitgevoerd in glas. Via de slaapkamer is er toegang tot een zolderberging waar u ook een warmtepomp lucht-lucht kan vinden. Deze zorgt voor de verwarming en koeling van de tweede en eerste verdieping.

ATELIER / KANTOOR
Het achtergelegen atelier (ca. 93 m²) is momenteel ingericht als een open bureau en is bereikbaar vanuit de woning maar ook voorzien van een afzonderlijke, unieke toegang. Op het gelijkvloers vindt u een grote ontvangstruimte / polyvalente zaal / kantoorruimte met een open trap naar de verdieping. De tweede open ruimte wordt afgesplitst van de grote ontvangstruimte door een centraal geplaatst technisch blok. Hierin vindt u een ingewerkt kitchenette, een toilet, een technische berging en een tuinberging. Kenmerkend voor het gelijkvloers is toch de zeer aangename lichtinval, de openheid van de ruimtes en de strakke afwerking.
De bovenverdieping ( ca 104 m²) is bereikbaar via een moderne houten trap. Boven komt u op een grote open ruimte waar u gemakkelijk een aantal bureaus kan plaatsen. Het spreekt voor zich dat alle technische bekabeling hiervoor ook aanwezig is. Een afgesloten ruimte doet dienst als archief / serverkast,…

TUIN
Achter het atelier ligt een strak terras in gepolierd beton. De zuid georiënteerde aangelegde tuin is volledig omheind en voorzien van een aantal fruitbomen. Achteraan het perceel werd er een tuinberging voorzien.

BIJZONDERHEDEN
• Absolute TOP renovatie van een woning met bijhorend atelier
• Prachtige keuken, badkamer en veel maatwerk in zowel de woning als het atelier
• Leuke materiaalkeuze met vloer in gepolierd beton, vloeren in Terrazzo-tegel, parket en plankenvloer
• Uniek opgerichte tweede verdieping met zijgevel in glas en een fantastische opbouw van de badkamer
• Alle modern comfort aanwezig zoals dak- muur en vloerisolatie, nieuwe ramen, nieuwe elektriciteit, regenwaterput met recuperatie, zonnepanelen, vloerverwarming,…
• Bruto vloeroppervlakte van 427 m²
• Dit gehele object is het visitekaartje van een jong en dynamisch architectenbureau waarbij alles doordacht werd uitgevoerd met oog voor details!
algemeen
Oppervlakte538m²
Bewoonbaar427m²
Half open bebouwing
Beschikbaaraf te spreken met eigenaar
Aantal kamers3
Aantal terrassen1
Aantal garages0
Aantal parkings0
Aantal badkamers1
financiële aspecten
kadasterE
kadaster736D6P0000
kadastraal inkomen (€)€ 1816
dagvaardingNee
dagvaardinggeen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
bouwvergunningJa
terreinwoongebied
voorkooprechtNee
verkavelingvergunningNee
vonnissenNee
buitenkant gebouw
bouwjaar1947
renovatie2014
oriëntatie van het gebouw zuid
oriëntatie van het gebouw noord
oriëntatie van het terreinzuid
verdiepingen3
bebouwde oppervlakte196
type dakpuntdak
zonnepanelenJa
voorzieningen gehand.Ja
terras1
terras 1zuid
xy coordinaten51,4631021
xy coordinaten4,4542341
binnenkant gebouw
toiletten3
woonkamer33m²
eetkamer23,2m²
bestemming gebouwprivé - eengezins + kantoor
keukenJa
keuken36,75m²
slaapkamer 117m²
slaapkamer 212m²
slaapkamer 313,5m²
badkamer(s)douche en ligbad
zolderJa
kelderJa
bureauJa
mog. vrij beroepJa
mog. vrij beroep200m²
EPCEnergiescore (kwh/m²/j) 157
elektriciteitskeuringJa
waterJa
gasJa
parlofoonJa
air conditioningJa
air conditioningKoelen via warmtepomp
dubbele beglazingthermische onderbreking
schrijnwerkerijaluminium
verwarmingindividueel
verwarminggas cv
rioleringJa
regenwaterput (waterreservoir)Ja
telefoonbekabelingJa
elektriciteitJa
terrein en/of omgeving
breedte aan straatkant7
bodemattestJa
O-peilniet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
bijgebouwJa
bereikbaarheid
buurtcentraal
omgeving - winkelsJa
omgeving - scholenJa
omgeving - openbaar vervoerJa

Nieuwstraat 4b - 2910 Essen-Centrum (B)
Tel : +32(0)3 283 00 10
info@neysimmo.com - Openingsuren - Contact
BIV Nr. 505900
Ond. Nr. BE 0806.838.278
Privacy & Cookie verklaring